فهرست مطالب

نشریه نظریه و عمل در برنامه درسی
پیاپی 17 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا سادات مهماندوست قمصری، کوروش فتحی واجارگاه*، اباصلت خراسانی، سعید صفایی موحد صفحات 5-39

    برنامه درسی محیط کار به عنوان یکی از وجوه نوظهور رشته برنامه درسی به دنبال کاربست یافته های این رشته مطالعاتی در یادگیری محیط کار هست. هدف این پژوهش، بررسی جنبه های مختلف برنامه درسی محیط کار در اسناد مرتبط و طراحی الگو برنامه درسی محیط کار است. بدین منظور از روش تحقیق سنتزپژوهی مضمونی استفاده شده و جامعه پژوهش کلیه آثار منتشرشده در این حوزه از سال 1993 تا 2017 در هشت پایگاه اطلاعاتی معتبر  و نمونه مورد بررسی شامل 36سند می باشد که با استفاده از نرم افزار MAXQDA18 دسته بندی و سازمان دهی شدند. بر اساس نتایج به دست آمده برنامه درسی محیط کار به عنوان مضمون اصلی، دارای چهار مضمون «وجوه»، «عوامل موثر»، «عناصر سازنده» و «پیامدهای مورد انتظار» می باشد. هرکدام از مضامین نیز دارای سطوح متنوعی هستند که در ارایه الگو برنامه درسی محیط کار به کار گرفته شده اند. الگو ارایه شده دارای عوامل اثرگذار، چرخه برنامه درسی و پیامد متصور از برنامه درسی محیط کار می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی محیط کار، یادگیری محیط کار، سنتزپژوهی
  • مریم پاکزاد، علی اکبر خسروی بابادی*، کامبیز پوشنه، علیرضا عصاره، حمیدرضا رضازاده صفحات 39-90

    پژوهش حاضربه بررسی «پدیدارشناسی ارزشیابی بازده های یادگیری»پرداخته است. ازنظرهدف، کاربردی وشیوه اجرای آن کیفی ازنوع پدیدارشناسی است،میدان پژوهش شامل کلیه اساتید رشته علوم تربیتی دانشگاه های استان تهران است. که باروش نمونه گیری گلوله برفی ومقایسه مداوم داده ها تارسیدن به اشباع نظری،با10نفر ازآنها مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت. قلمرو موضوعی آن درحیطه مباحث علوم تربیتی است.روش جمع آوری اطلاعات ،مطالعات میدانی،کتابخانه ای وابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته است. جهت حصول اطمینان ازقابلیت اعتمادپذیری داده های پژوهش ازروش های مثلث سازی منابع داده ها،مطالعه مکرر،تطبیق مستمرداده ها،خلاصه سازی،دسته بندی اطلاعات وبازبینی توسط اساتیدی که باآنها مصاحبه شد،همچنین ازنظر اساتید راهنماومشاور بهره‎‎ گرفته شد. به منظور بررسی اعتبارداده های بدست آمده به روش نمونه گیری هدفمند،ازنظر 36 استاد دیگر دانشگاه های استان تهران که دراین موضوع صاحب نظرند تارسیدن به اشباع نظری استفاده شد. داده های این پژوهش با استفاده از الگوی هفت مرحله ای ون منن تجزیه وتحلیل شد ودر نهایت 5سازه (ماهیت ارزشیابی،ارزشیابی کننده (استاد)،ماهیت بازده های یادگیری،ارزشیابی شونده (دانشجو) وماهیت برنامه درسی)،17بعد، 87 مقوله و 320  شاخص ازپدیدارشناسی ارزشیابی بازده های یادگیری دانشجویان درقالب الگویی استخراج گردید.یافته ها نشان می دهد که ارزشیابی بازده های یادگیری دراحاطه 5سازه نامبرده شده است وسازه ها،ابعاد،مقوله ها وشاخصهای بدست آمده به هم ارتباط دارند ودر ارزشیابی بازد ه های یادگیری همه آنها سهیم اند وارزش یکسانی دارند.

    کلیدواژگان: یادگیری، ارزشیابی بازده های یادگیری، ارزشیابی درآموزش عالی
  • ابوالفضل رفیع پور*، مریم رحمانی صفحات 91-117

    هدف پژوهش حاضر تحلیل محتوای کتاب های درسی ریاضی دوره ابتدایی و متوسطه اول از جهت میزان فعالیت های مبتنی بر طرح مسئله است.  پژوهش از نوع کیفی است و جامعه آماری مورد بررسی کتاب های ریاضی پایه اول تا نهم چاپ سال 1398 هستند. ابتدا واژگان کلیدی ای که موید طرح مسئله است تعیین شد سپس  شناسایی این موقعیت ها در کتاب درسی صورت گرفت و موقعیت ها بر اساس چارچوب نشری برآمده از ادبیات پژوهشی دسته بندی شدند. نتایج  پژوهش نشان دادند که در مجموع 9 کتاب مورد بررسی، 40 موقعیت طرح مسئله وجود دارد که 60 درصد آن ها در سه سال دوم ابتدایی است و 5/67 درصد را موقعیت های نیمه ساختار یافته تشکیل می دهند. مقایسه بین تعداد فعالیت های مبتنی بر طرح مسئله و فعالیت های حل مسئله در کتاب های درسی ریاضی، نشان می دهد که مولفان کتاب های درسی، توجه کمی به به فعالیت های طرح مسئله داشته اند.

    کلیدواژگان: طرح مسئله، کتاب درسی، آموزش ریاضی
  • سعید صفایی موحد، سهراب محمدی پویا* صفحات 119-154

    با پیدایش و شیوع ویروس کرونا بخش های مختلف جوامع گوناگون با چالش های جدی روبه رو شدند. نهاد آموزش از اساسی ترین کانون های دگرگون شده جهان در دوران اپیدمی ویروس کرونا به شمار می رود. این دگرگونی های حاصل از شیوع ویروس کرونا و تغییرات آن در برنامه های درسی رسمی و غیررسمی، پژوهشگران را بر آن داشت که بر اساس رسالت تخصصی و تحصیلی خود به ارایه مفهومی نو در حوزه مطالعات برنامه درسی مباردت ورزند و عنوان " برنامه درسی پیش بینی نشده" را برگزینند. برای دستیابی به هدف پژوهش از راهبرد توسعه مفهومی بهره گرفته شده است. از معیارهای تجویزی زیگر و نظرات خبرگان نیز جهت اعتبارسنجی تحلیل های صورت گرفته استفاده شده است. در نهایت ضمن آنکه مفهوم برنامه درسی پیش بینی نشده تبیین و مورد واکاوی قرار گرفته، ابعاد، مصادیق و وجوه چالش برانگیز این نوع برنامه درسی نیز تشریح شده است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی پیش بینی نشده، توسعه مفهومی، جلوه های مثبت، وجوه چالش زا
  • نسرین مهدوی*، زهرا نیکنام، محمد عطاران، نعمت الله موسی پور صفحات 155-186

    ایده دانش پداگوژی محتوا، در سه بعد «دانش جمعی پداگوژی محتوا»، «دانش شخصی پداگوژی محتوا» و «دانش در عمل پداگوژی محتوا»، دریچه ای به قلمرو دانش حرفه ای آموزشگران است. هدف از این پژوهش شناسایی و بررسی مولفه های دانش شخصی پداگوژی محتوا است که نقش مهمی در فهم و جهت گیری آموزشی آموزشگران در موقعیت های واقعی کلاس درس فراهم می کند. در این پژوهش برای شناسایی و بررسی مولفه های دانش شخصی پداگوژی محتوا، از رویکرد کیفی استفاده و به شیوه هدفمند یازده نفر از آموزشگران انتخاب شدند. جمع آوری و تحلیل داده ها از طریق مصاحبه و مشاهده کلاس، به طور هم زمان، صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد عناصر و مولفه های سازنده دانش شخصی پداگوژی محتوای آموزشگران شامل پنج مولفه اصلی: «هدف از پداگوژی محتوا»، «قلمرو محتوا»، «محتوا و پداگوژی»، «محتوا و برنامه درسی» و «محتوا و ارزشیابی» است. بر اساس تفسیر آموزشگران از مولفه های شناسایی شده، آموزشگران در دو گروه دیسیپلین محور و زمینه محور دسته بندی شدند.

    کلیدواژگان: دانش شخصی پداگوژی محتوا، رشته آموزش ابتدایی، آموزشگران دانشگاه فرهنگیان
  • نسیم ایمانی، مریم محسن پور*، سهیلا غلام آزاد صفحات 187-222

    هدف پژوهش حاضر، تحلیل محتوای آموزش شکل های هندسی دوره پیش دبستانی با توجه به «محور تشخیص و تمیز اشیاء و اشکال و ویژگی های آن ها» از راهنمای برنامه پیش دبستانی، منتشر شده در سال 1396 بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی از گونه اسنادی بود. ابتدا 10 معیار تحلیل فعالیت های آموزش هندسه از سه سطح  نظریه بازبینی شده فن هیلی توسط کلمنتس و باتیستا، شامل «پیش تشخیصی»، «وفق دهنده» و «تحلیل» استخراج شد. سپس پنج کتاب از سه منبع کتابنامه رشد آموزش و پرورش، بخش نامه سازمان بهزیستی و توصیه مراکز پیش دبستانی انتخاب و فعالیت های مربوط به شکل های هندسی آن ها بر اساس معیارهای مستخرج، مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان داد بالاترین درصد فراوانی فعالیت های آموزشی به معیارهای سطح یک (وفق دهنده) و کمترین آن به معیار سطح صفر (پیش تشخیصی) اختصاص یافت. درمجموع، محتوای شکل های هندسی کتاب های آموزشی پیش دبستانی نیاز به بازنگری دارد و توصیه می شود فعالیت های آموزشی سطح بالا به کتاب های پایه های بالاتر انتقال یابد.

    کلیدواژگان: شکل های هندسی، دوره پیش دبستانی، راهنمای برنامه آموزشی، نظریه فن هیلی
  • لیلا سلیمی، رفیق حسنی* صفحات 223-245

    هدف این تحقیق بازنمای معنایی پدیده افت تحصیلی دانش آموزان شاهد و ایثارگر و ارایه مدلی پارادایمیک بود. روش شناسی انجام این پژوهش، کیفی و مشارکت کنندگان شامل کلیه دانش آموزان دارای افت تحصیلی در مدارس شاهد، معلمان و مدیران مدارس شاهد، کارشناسان آموزشی بنیاد شهید شهرستان و ناحیه 1و 2 سنندج، اداره کل آموزش و پرورش کردستان و والدین دانش آموزان شاهد دارای افت تحصیلی که براساس قاعده اشباع نظری 40 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها با روش نظریه زمینه ای و با کمک نرم افزار Maxqda تحلیل شد ند. براساس نتایج شرایط علی پدیده افت تحصیلی شامل کمبود عاطفی؛ هدایت تحصیلی ضعیف و انگیزه پایین و شرایط زمینه ای شامل تلاش و پشتکار پایین؛ سهل گیری آموزشی و رهاشدگی تحصیلی و شرایط مداخله گر شامل ضمانت استخدامی؛ ساختار حمایتی ضعیف نهاد و برخورداری از مزایای ایثارگری بودند. مقوله هسته تعیین شده نیز عبارت از افت تحصیلی به مثابه « پذیرش شکست در مقابل موفق شدن» بود.

    کلیدواژگان: بازنمایی معنایی، افت تحصیلی، دانش آموزان شاهد و ایثارگر، سهل گیری آموزشی، رهاشدگی تحصیلی
  • مریم سادات قریشی خوراسگانی*، پروین احمدی، پروین صمدی صفحات 247-280

    هدف پژوهش حاضر، واکاوی برنامه های درسی تجربه شده نظام آموزش عالی مهارت محور از منظر دانشجویان بود؛ بنابراین، از رویکرد کمی و روش توصیفی - پیمایشی بهره گرفته شد. جامعه آماری، دانشجویان دانشگاه های جامع علمی - کاربردی کشور بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی و فرمول کوکران، تعداد 660 دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شد. داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته برنامه درسی مهارت محور در آموزش عالی گردآوری و از طریق، آزمون های فریدمن، (t) تک گروهی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روایی محتوایی، توسط متخصصین برنامه درسی و روایی سازه ای با استفاده از نرم افزار (PLS) بررسی و تایید شد. ضریب پایایی نیز با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و (86/0) به دست آمد. یافته ها نشان داد، وضعیت برنامه درسی تجربه شده در ابعاد «تطبیق برنامه درسی با اهداف دانشگاه»، «تطبیق برنامه درسی با اهداف نظام مهارت محور» و «جنبه های اجرایی برنامه درسی جدید» نسبتا مطلوب بوده است. بر این اساس، نظام آموزش عالی مهارت محور کشور، نیازمند توجه بیشتر و تغییرات اساسی در برنامه های درسی و شیوه های آموزش است؛ بنابراین پیشنهاد می شود، برنامه های درسی دانشگاه جامع علمی - کاربردی که باهدف یادگیری مهارت های مختلف و کاربست آن در زندگی شغلی و اجتماعی طراحی شده است؛ در محیط های آموزشی شبیه سازی شده و عملی تدریس شود تا اهداف موردنظر نظام مهارت محور محقق شود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی تجربه شده، نظام آموزش عالی مهارت محور، شرکای برنامه درسی، دانشگاه علمی - کاربردی
  • یعقوب رییسی آهوان، علی اکبر شیخی فینی*، حسین زینلی پور صفحات 281-321
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و کشف تاثیرگذاری مولفه های برنامه درسی پنهان بر ویژگی های غیرشناختی (نگرش عاطفی) یادگیری دانش آموزان دبیرستان های دولتی، غیردولتی، نمونه دولتی و تیزهوشان (سمپاد) و ارایه راهکارهایی در جهت طراحی بهتر محیط های آموزشی انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش آمیخته یا ترکیبی است که در بخش کمی، از روش پیمایشی نوع مقطعی و در بخش کیفی از روش بررسی موردی (پژوهش پدیدارشناختی از نوع تجربه زیست شده) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان کلیه دبیرستان های دوره دوم متوسطه پسرانه ناحیه یک شهر بندرعباس در سال تحصیلی 99- 1398 است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی هشت دبیرستان (سه دبیرستان دولتی، سه دبیرستان غیر دولتی، یک دبیرستان نمونه دولتی و یک دبیرستان تیزهوشان) انتخاب شدند.

    کلیدواژگان: مولفه های برنامه درسی پنهان، نگرش عاطفی به مدرسه، ویژگی های غیرشناختی
  • آیلار میزانی، علی حسینی خواه*، مرجان کیان، روح الله خدابنده صفحات 323-359

    هدف پژوهش حاضر بررسی چیستی و چگونگی آموزش مبتنی بر سرگرمی در برنامه های درسی دوره ابتدایی بود.پارادایم پژوهش،کیفی و روش سنتز پژوهشی بود.جامعه پژوهش شامل رساله ها، کتاب ها و طرح های پژوهشی معتبر و جدید در  جهان و روش نمونه گیری، روش هدفمند مبتنی بر معیار بود.به منظور کیفیت بخشیدن به یافته ها، پس از کد گذاری و مقوله بندی نهایی، از نظرات اساتید حوزه برنامه درسی استفاده شد.منطق برنامه در قالب مجموعه ای از مبانی فلسفی ساختن گرایی تبیین شد. اهداف آموزش مبتنی بر سرگرمی شامل ایجاد شایستگی فردی، آموزش مهارت،کاهش شکاف دیجیتال،ایجاد علاقه به آموزش، ارتقای سواد رسانه ای، فراهم کردن آموزش مادام العمر بود؛محتوا شامل اسباب بازی های آموزشی، بازی های ویدیویی و فعالیت های هنری و سیالی بود؛راهبردهای یاددهی و یادگیری شامل آموزش مستقیم،آموزش چرخشی، آموزش مبتنی بر حل مسئله و آموزش اکتشافی بود و ارزشیابی به سه صورت ارزشیابی تکوینی، بازخود دادن و ارزشیابی پایانی صورت میپذیرد.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر سرگرمی، دوره ابتدایی، بازی و یادگیری، برنامه درسی
  • مینا خداپناه، مهدی دوایی*، نعمت الله موسی پور، غلامعلی احمدی صفحات 361-394

    هدف این مقاله تبیین زمینه ها و راهبردهای اجرای برنامه درسی سواد مالی برای دوره ابتدایی است. با استفاده از روش کیفی داده بنیاد، با 12 نفر از صاحب نظران حوزه برنامه ریزی درسی و آموزش ابتدایی، اقتصاد و امور مالی مصاحبه شد. یافته ها نشان داد که نیازها، سیاست ها و اهداف اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی زمینه ساز تدوین و اجرای برنامه درسی سواد مالی دوره ابتدایی اند. مهمترین راهبردهای اجرای برنامه درسی سواد مالی در برگیرنده اقدامات آموزشی و ساختاری مانند غنی سازی برنامه درسی، فراهم ساختن امکانات دسترسی به منابع آموزشی، مشارکت معلمان در تولید برنامه درسی، ایجاد بستر همکاری ها بین سازمان های مالی با آموزش و پرورش، تبادل افکار و ایده های آموزشی بین کلاس ها و مدارس، همکاری سازمان ها در امر گسترش نوآوری های آموزشی در حیطه سوادمالی، تعامل مستمر با مراکز آموزشی و پرورشی حوزه مالی و توسعه تجهیزات آموزش مالی است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، سواد مالی، زمینه ها، راهبردها
  • نوشین فرامرزپور، محمدرضا فدایی* صفحات 395-427

    اشتباهات جبری یکی از موانع موجود در مسیر یادگیری مباحث مختلف ریاضی و پیشرفت در دوره های تحصیلی بالاتر می باشند. آگاهی از دلایل ایجاد این اشتباهات در بهبود نظام آموزشی نقش مهمی دارد. از اینرو پژوهش حاضر با هدف بررسی نظرات معلمان ریاضی در مورد اشتباهات آموزشی دانش آموزان در جبر انجام شده است. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی است که نمونه آن شامل 8 نفر از معلمان ریاضی دوره اول متوسطه می باشد که با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه نیم ساختار یافته کمک گرفته شده است. داده ها با بهره گیری از روش کدگذاری و دسته بندی مطالب مشابه تحلیل شدند. یافته های این پژوهش نشان دادند که سه مقوله «فرآیند کسب و بکارگیری دانش»، «ویژگی های فردی دانش آموز» و «عناصر تدریس» دلایل عمومی و اختصاصی ایجاد اشتباهات دانش آموزان در جبر از دیدگاه معلمان هستند.

    کلیدواژگان: اشتباهات، جبر، مصاحبه نیم ساختاریافته، معلمان
|
  • Zahra Sadat Mehmandoust Ghamsari Pages 5-39

    workplace curriculum as an emerging aspest of curriculum discipline, attempt to apply the finding of this field of study in workplace learning. The purpose of this research is to examine the different dimensions of the workplace curriculum in the related studies and present a workplace curriculum model. Research methodology is thematic research synthesis and research community is All published document in the field of workplace curriculum from 1993 to 2017 in seven valid databases. The content of the documents was categorized and organized by using MAXQDA (18). Based on the results, the workplace curriculum as main theme has four themes: "aspect", "effective factors", "constructive elements" and "expected outcomes". Each of the themes also has a variety of levels that have been used in workplace curricuum model. The proposed model has influential factors, the curuculum cycle, and the output of the workplace curriculum.

    Keywords: Curriculum, Workplace Curriculum, Workplace Learning, Research Synthesis
  • Maryam Pakzad, AliAkbar Khosravi Babadi*, Kambiz Poushaneh, Alireza Assareh, HamidReza Reza Zade Pages 39-90

    The-present study investigates the"phenomenology of-evaluating learning outcomes".In-terms of-purpose, application and-method of-conducting qualitative research is of-phenomenological type.The-research population includes all the-professors in the field of-education from the-universities in-Tehran.Using snowball sampling and-continuous comparison of-data until theoretical saturation,10of them were interviewed with-semi-structured interview.Its subject area was in-the-field of-educational sciences.The-method of-data gathering includes field studies,library studies,and-semi-structured interviews.In-order to-ensure the-reliability of-the-research data,the-methods of-triangulation of-data sources,repeated studies,continuous adaptation of-data,summarization,classification of-information and-review of-the interviews by-the-interviewee professors and-also by-the-main supervisors and-advisors were used.In-order to-evaluate the-validity of-the-data obtained by-purposive sampling method from the-opinions of-36-professors of-other universities in-Tehran who have expertise in-this subject were used to-achieve theoretical saturation.The-data of-this study were analyzed using the-seven-step model of-Wan Manen and- Finally,5-structures(nature of-evaluation,evaluator(teacher),nature of-learning outcomes,evaluated(student)and-nature of-curriculum),17-dimensions,87-categories and-320-indicators of-phenomenology of-evaluating learning outcomes in-the-format of-a model were identified.The-Findings show that the-evaluation of-learning outcomes is surrounded by-5-mentioned structures;and-the-obtained structures,dimensions and-indicators are related to-each other and-all of-them contribute to-the-measurement of-learning outcomes and-have the-same value.

    Keywords: learning, Evaluation of Learning Outcomes, evaluation in higher education
  • Abolfazl Rafiepour*, Maryam Rahmani Pages 91-117

    Main purpose of current study is Content analysis of mathematics textbooks in primary and secondary school in terms of the amount of activities which designed based on problem-posing approach. Type of this research is qualitative and mathematics textbooks in grades 1-9 which published in 1398 school year were considered as statistical population. In this regard, firstly, the key words that confirm the problem-posing were identified, then the situations were identified in the textbook, and finally the situations were categorized   according to theoretical framework from literature. Finding of this research shows that there are only 40 problem-posing situations in these mathematics textbooks which 60 percent of them appeared in the second three years of primary school textbooks. Moreover 67.5 percent of these problem posing situation have semi-structured context. Comparison between the number of problem-posing activities and problem-solving activities in mathematics textbooks show that textbooks writers had little attention to problem-posing activities.

    Keywords: Problem-Posing, Textbook, Mathematics Education
  • Saeid Safaei Movahhed, Sohrab Mohammadi Pouya* Pages 119-154

    With the emergence and spread of the corona virus, different sections of different societies faced serious challenges. The institution of education is one of the most fundamental centers of change in the world during the coronavirus epidemic. These changes resulting from the outbreak of the coronavirus and its changes in formal and informal curricula have led researchers to present a new concept in the field of curriculum studies based on their professional and educational mission, entitled "Unpredictable Curriculum" Choose. To achieve the research goal, a concept development strategy has been used. Sieger prescriptive criteria and expert opinions have also been used to validate the analyzes performed. Finally, while the concept of unpredictable curriculum is explained and analyzed, the dimensions, examples and challenging aspects of this type of curriculum are also described.

    Keywords: Unforeseen curriculum, Conceptual development, Positive effects, Challenging aspects
  • Nasrin Mahdavi*, Zahra Niknam, Mohammad Attaran, Nematollah Mousapour Pages 155-186

    The idea of pedagogy content knowledge in the three dimensions of "collectivepedagogycontent knowledge", "personal pedagogy content knowledge" and "in acted pedagogy content knowledge" is a window into the realm of educators professional knowledge. The purpose of this study is to identify and investigate the components of personal pedagogy content knowledge that provides an important role in the understandingandeducationalorientationofeducators in real classroom status. In this study, a qualitative approach was used to identify and investigate the components of personal pedagogy content knowledge and11educators were selected in a targeted manner.Data collection and analysis were done simultaneously through interviews and class observations. Findings showed that the elements and components of educatorspersonal content knowledge include five main components: thepurposeofcontent pedagogy, content realm, content and pedagogy, content and curriculum, content and valuation. The educators were classifiedintotwogroups, discipline-based and context-oriented, based on the educators interpretations of the identified components

    Keywords: Pedagogy Content Knowledge, Teacher Knowledge, Teaching, Shulman
  • Nasim Imani, Maryam Mohsenpour*, Soheila Gholamazad Pages 187-222

    The aim of the present study was to investigate the educational activities of the preschool mathematics books regarding geometric shapes using documentary method. For the analysis, we used the document published in 1396 (2017) by the Ministry of Education in Iran for preschool level., as well as the zero, first and second level of the revised Van Hiele Model (Clementes and Batista, 1992) including Pre-recognition, Syncretic and analysis as the criteria. At first level, 10 criteria for analyzing activities of geometry shapes from the first three levels of the revised Van Hiele Model (Clementes and Batista, 1992) exteracted. Then five textbooks which were recommended by Education Growth Bibliography, Welfare Organization and several preschool centers selected and their geometric shapes content evaluated according to the 10 extracted criteria. Results showed the highest frequency of educational activities belonged to level one and the lowest frequency beloged to zero level of the revised Van Hiele model. The study concluded that the content of the preschool mathematics books needs to be revised and the educational activities of higher level than two recommended to be transferred to higher grade mathematics textbooks.

    Keywords: Geometric Shapes, Preschool Level, Educational Program Guide, Van Heile Model
  • Leila Salimi, Rafigh Hasani* Pages 223-245

    The aim of this study was to represent the semantic phenomenon of academic dropout of Martyr and Veteran Students and to present a paradigmatic model. Methodology of this research, qualitative and Participants included all students with academic dropout in Shahed schools, teachers and principals of Shahed schools, educational experts of the Martyr Foundation of Sanandaj City, as well as Educational Districts 1 and 2 of Sanandaj, the Kurdistan Province General Office of Education and the parents of those students who have Academic dropout . Based on the results of causal conditions, the phenomenon of academic failure, including emotional deficiency; Poor academic guidance and low motivation and Contexctual conditions including low effort and perseverance; Educational facilitation and academic dropout and intervening conditions including employment guarantee; They had a weak support structure and enjoyed the benefits of self-sacrifice. The core category was defined as academic failure as "acceptance of failure versus success."

    Keywords: Semantic Representation, Academic Abandoned, Martyr, Veteran Students, Educational taking easy, Academic dropout
  • Maryam Sadat Ghoraishi Khorasgani*, Parvin Ahmadi, Parvin Samadi Pages 247-280

    This study aims at investigating the experienced curricula of the skill-based higher education system from the perspectives of students therefore, a quantitative approach and a descriptive-survey method were utilized. The statistical population of the study comprised students of comprehensive scientific-applied universities in Iran. Stratified random sampling method and Cochranchr('39')s formula were applied to select 660 students as the sample. Data were collected through a researcher-made questionnaireof skill-based curriculum in higher education, and the analysis was conducted through one-group t-test, Friedman. Content validity was verified and confirmed by curriculum and structural validity experts using software (PLS). The reliability coefficient was calculated using Cronbachchr('39')s alpha (0.86). The final results suggest that the situation of the experienced curriculum was relatively favorable from the studentschr('39') perspective in the three dimensions of "adapting the curriculum to chr('39')the goals of the university, the skill-based system" and "executive aspects of the new curriculum." Accordingly, the skill-based higher education system in Iran requires great attention and fundamental changes need be made in curricula and teaching methods. Thus, this study suggests that the curriculum of the University of Applied Science and Technology (UAST) be designed to teach different skills, applied in professional and social life, and taught in simulated and practical educational environments in order to achieve the desired goals of the skill-based system.

    Keywords: Experienced Curriculum, Skills-Based Higher Education System, Curriculum Partners, University of Applied Sciences, Technology
  • Yaghoob Raissi, AliAkbar Shaykhei Fini*, Hossein Zain Alipour Pages 281-321

    The present study aims to explore the impact of the hidden curriculum components on non-cognitive (affective) characteristics of learning of components on non-cognitive (affective) characteristics of learning of students in different high schools (public, non-public, magnet & exceptional talents high schools) to design better learning and educational environments. The research method is a mixed one by using a cross-sectional survey method in a quantitative way. In the cross-sectional method, the data were collected based on the h

    Keywords: Affective Attitude To School, Hidden Curriculum Compnents, Non-cognitive Characteristics Of Learning
  • Aylar Mizani, Ali Hoseini Khah*, Marjan Kian, Roohallah Khodabandeh Pages 323-359

    The aim of the present study was to investigate what and how entertainment-based education is in elementary school curricula. The research paradigm was qualitative and research synthesis method. The research population consisted of valid and new research papers, books and research projects in the world and the sampling method was a purposeful method based on criteria. In order to improve the quality of the findings, after the final coding and categorization, the opinions of the professors of the curriculum were used. The logic of the program was explained in the form of a set of philosophical foundations of constructivism. The goals of entertainment-based education included building individual competence, skills training, reducing the digital divide, building interest in education, promoting media literacy, and providing lifelong learning;Teaching and learning strategies included direct instruction, rotational instruction, problem-solving instruction, and exploratory instruction;Evaluation is done in the form of formative evaluation, self-evaluation and final evaluation.

    Keywords: Edutainment, elementary school, playing, learning, curriculum
  • Mina Khodapanah, Mehdi Davaei*, Nematollah Mosapour, GholamAli Ahmadi Pages 361-394

    The present study was conducted with the aim of explaining the background and strategies for implementing a financial literacy curriculum for the elementary school. Using the Foundationchr  Grounded Theory method, 12 experts in the field of curriculum planning and primary education, economics and finance were interviewed. Findings showed that social, economic, educational and cultural needs, policies and goals are the basis for developing and implementing a financial literacy curriculum in elementary school. The most important strategies for implementing financial literacy curriculum include educational and structural measures such as curriculum enrichment, providing access to educational resources, teacher participation in curriculum production, creating a platform for cooperation between financial organizations and the education organization, exchange of educational ideas between classes and schools, cooperation of organizations in the development of educational innovations in the field of literacy, continuous interaction with educational centers in the field of finance and development of financial education equipment.

    Keywords: Curriculum, Financial Literacy, Background, Strategies
  • Nooshin Faramarzpoor, Mohammadreza Fadaee* Pages 395-427

    Algebraic mistakes are one of the obstacles to learning various mathematical topics and progressing in higher education. Knowing about the causes of these mistakes plays an important role in improving the education system. Therefore, the present study aims at examining the opinions of mathematics teachers about studentschr educational mistakes in algebra. This research is qualitative research that its sample includes 8 middle school math teachers who were selected using the purposive sampling method. In order to collect data, Semi-structured interviews were used and data were analyzed using the coded method and the Categorize similar content. The findings of this study showed that the three categories of "knowledge acquisition process", "student individual characteristics" and "teaching elements" are usual and specific reasons for studentschr  mistakes in algebra from the teacherschr  viewpoint.

    Keywords: algebra, mistakes, semi-structured interview, teachers